torsdag den 4. juni 2009

Folkeafstemning anno 2009

Nu er den gal igen. Folkeafstemningen er for døren, og endnu engang får jeg et lille kort ind ad døren, som jeg skal tage ned til en lille skole, aflevere det, og sætte mit kryds på et mega stort stykke papir.....sikke et mas, og sikke en formue det koster, en formue som sagtes kunne bruges på andre områder - rent spild.

Hvad har internettet nu gjort? I f.eks. Estland, foregår alle folkeafstemninger på internettet, hvilket man nemt kunne argumentere for, som det eneste rigtige, eftersom vi er den nation i verden der har flest internetforbindelser set i forhold til indbyggertal.

Så tænker du sikkert: Jamen hvad med de gamle, og dem uden internetforbindelse? Ja, de kan jo henvende sig i borgerservice, hvor man iøvrigt også kan brevstemme til det her valg.
Det er jo ikke fordi folk ikke kan finde ud af det, der er relativt få som ikke kunne finde ud af, at tjekke hvor meget de skulle have tilbage i skat, eller for den sags skyld SP tilogodehavender.

Er det ikke på tide, vi får ryddet op i alle de gamle, og omkostningstunge systemer, hvis formål for længst er udtjent, når vi nu både kan gøre det nemmere hurtigere og billigere...Måske kunne der endda komme flere folkeafstemninger, så demokratiet kan komme tilbage hvor det hører hjemme - nemlig blandt befolkningen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar